Rozhovor s Robertem Schmidtem, jednatelem realitní kanceláře Schmidt Reality

Domů | Články | Rozhovor s Robertem Schmidtem, jednatelem realitní kanceláře Schmidt Reality
Rozhovor s Robertem Schmidtem, jednatelem realitní kanceláře Schmidt Reality

Co projekt přináší městu a jeho obyvatelům?

Obnova bývalého mlýna přináší dlouho očekávaný rozkvět reprezentativní části města. Z hlavní dopravní tepny města byl smutný pohled na mlýnský náhon se značně zchátralou stavbou. Obyvatelé i návštěvníci města nepochybně ocení tuto připravovanou změnu.

Jak moc exkluzivní vnímáte tento projekt z hlediska realitního trhu v Břeclavi a okolí?

Samotné místo je v rámci Břeclavi velmi atraktivní. Uprostřed zeleně, výhled na vodní hladinu, u centra města s vlastním parkováním, to jsou výhody, které nenabídne každý projekt.

Jakou výhodu či nevýhodu vidíte v poloze a charakteru projektu?

Výhodou projektu je právě umístění plánovaného záměru v rámci města, s dobrou dostupnosti ke vzdělávacím zařízením, v blízkosti nákupní zóny, nedaleko za kulturou i do lesa. Předpokládané nízké náklady na bydlení díky využitím moderních technologií dávají projektu velkou výhodu. Další výhodou je, že se objekt bude nacházet hned při zámku, tedy budete mít městské akce na dosah ruky. Každý byt bude ale samozřejmě řešen protihlukově, zejména použitím oken s trojskly a větráním pomocí rekuperace.

Jaký význam má lokalita, podlaží, balkon, sklep, parkovací stání na cenotvorbu při prodeji?

Ceny bytů se vždy odráží v umístění bytu v rámci lokality, podlaží či orientaci světových stran. Balkon, terasa, vlastní parkovací stání či sklep jsou přidané hodnoty vyššího komfortu bydlení a tím i ceny bytu.

Vidíte v realitách nějaký konkrétní trend na následujícím období?

U nových bytů se předpokládá vypořádání se s tématy nestabilních cen energií a udržitelnosti stavby. Zájemci o nové bydlení očekávají přínos v energeticky úsporném řešení staveb, ekologickém smýšlení, nadčasovosti v užívání bytu do budoucna.

Co vám na českém trhu s nemovitostmi chybí nebo naopak přebývá?

Na trhu zcela jistě chybí kvalitně provedené a architektonicky dobře promyšlené nemovitosti, umístěné v zajímavých a dobře dostupných lokalitách. V poslední době se stavěly převážně malé byty vhodné jako investice s výnosem z pronájmu. Na druhou stranu se zapomínalo na prostornější byty k trvalému bydlení. Projekt Vránův mlýn nabídne menší byty pro investory, i byty určené více k trvalému bydlení.

Chcete vědět víc?
Zeptejte se nás

Vránův mlýn logo